MDT

MDT MDT

MDT; Dit is mooi onderwijs!

Hoe daag je jongeren uit om iets te doen voor een ander? Hoe leer je ze verbinding maken, samenwerken, uit hun comfort zone te stappen, impact te maken? Sommige dingen […]

MDT MDT

Doe mee met MDT

Iets voor een ander doen en er niets voor terug krijgen? Echt wel! Je wordt een ervaring rijker, je ontmoet mensen, je ontdekt misschien wel nieuwe talenten bij jezelf of krijg je duidelijker wat je in de toekomst wilt bereiken. Dat is MDT, oftewel Maatschappelijke Dienst Tijd.

MDT MDT

MDT bij Activiteitencentrum PLAK

Praten, Luisteren, Activiteiten en Koffie, dat is PLAK! Activiteitencentrum PLAK biedt een breed scala aan activiteiten en evenementen voor vele verschillende doelgroepen. Activiteitencentrum PLAK is een initiatief vanuit ROC Friese Poort en is een voorbeeld van het anders organiseren van onderwijs. Alle activiteiten worden door studenten van de opleiding maatschappelijke zorg georganiseerd en begeleid. De student leert naast het begeleiden van activiteiten ook om iets te betekenen voor de samenleving en de doelgroepen krijgen extra begeleiding. Win-win dus! 

Meer MDT

MDT is de afkorting van maatschappelijke diensttijd. Doe je mee met MDT, dan ontdek je je talenten en doe je tegelijkertijd iets voor een ander. Ook ontmoet je nieuwe mensen en maak je onze samenleving sterker.

Doe je mee met MDT, dan doe je een MDT-traject bij jou in de buurt. Je kiest zelf waarvoor je je wil inzetten. Je organiseert bijvoorbeeld een evenement voor kinderen in jouw wijk, helpt nieuwkomers met de Nederlandse taal of wordt het maatje van eenzame ouderen. Er is heel veel mogelijk! 


Voorwaarden voor onderwijs:

  • Studenten ontmoeten nieuwe mensen.
  • Studenten krijgen optimaal de kans om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen.
  • Studenten zetten zich vrijwillig in voor een (groep) ander(en) of voor de samenleving.
  • Een student is minimaal 80 uur actief gedurende een periode van minimaal 2 weken, tot maximaal 6 maanden voor maximaal 16 uur per week.
    (Binnen deze 80 uur vallen ook de voorbereidingen, lesbrieven, gastdocenten, (burgerschaps)lessen etc.)

Er zijn tal van mogelijkheden. Je kunt MDT koppelen aan Burgerschap of inzetten als een keuzedeel (Persoonlijk Profileren, Internationalisering, Expressief talent, Ondernemend gedrag en Diversiteit). Ook zien we voorbeelden waar MDT (als project) opgenomen wordt in het curriculum. Het rooster van studenten voorziet gedurende 20 weken (twee periodes) in een module van een dagdeel, gebaseerd op Doen, Ontmoeten, Ervaren en Reflecteren. (=80 uur)

Maatschappelijke Dienst Tijd

MDT is een ontdekkingsreis en een kans voor studenten om hun talenten nader te verkennen, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. Hun persoonlijke ontwikkeling en vrijwillige inzet voor anderen zijn bouwstenen voor onze samenleving.

Jongeren uit alle sociale lagen, ongeacht opleiding en (culturele) achtergrond, doen iets voor de ander of voor de natuur en zien kans daar zelf iets van te leren.

Zijn jullie enthousiast geworden en/ of willen jullie meer weten? Neem dan contact op via het contact formulier.

Contact formulier MDT

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.