Terug

STRAATJUTTEN

Er wordt vaak van ons gevraagd om ‘creatief’ te zijn in bijvoorbeeld opdrachten of tijdens brainstormsessies. Maar wat betekent dat eigenlijk voor jou, creativiteit? Gaat dat alleen maar over de dingen die je kan maken met je handen? Of is het veel meer?

Opdracht:
Maak in tweetallen, in je groepje, individueel of via mentimeter een overzicht waar jij aan denkt bij het woord creativiteit.

Mooie, ongebruikelijke naam voor een parfumzaak: Snuifduif.

Wat valt je op aan de uitkomst?

In welke mate is ‘creativiteit’ belangrijk bij je toekomstige beroep?

Creativiteit begint vaak met een soort opwarming. Je moet er even inkomen en je zintuigen open zetten. Met ‘straatjutten’ kun je op nieuwe ideeën komen. Op deze manier leer je net even anders kijken en ontdek je kansen voor je werk of een project.

Neem een kijkje op de site www.straatjutten.nl. Daar staan allerlei voorbeelden hoe je nieuwe creatieve ideeën op kunt doen. De gedachte erachter is dat de beste ideeën op straat te vinden zijn. Gewoon door goed rond te kijken en verbindingen te leggen tussen wat je ziet. Op de site staat een toelichting hoe je in zes stappen op deze manier kan brainstormen.

Een museum wordt in een klap spannender als je ’t op zijn kop zet.

Als je klaar bent met het bekijken van de website, ga je zelf de straat op. Of loop je de school door.
Doe dat individueel en spreek met je docent een tijd af. Kijk rond en ga op zoek naar opvallende ideeën. Bijvoorbeeld een aansprekende reclame of een pakken beeld. Als je iets ziet, maak daar dan een foto van met je telefoon.
Bekijk daarna elkaars foto’s.

Hoe kan dit concept je op nieuwe ideeën brengen?

Op welke manier heeft ‘Straatjutten” je op nieuwe ideeën gebracht?

Welke andere manier ken je waarmee je op ideeën kunt komen?


Meer over dit onderwerp?

Bron; Routeplanner 1/2, 6.2.5.1 (S) | Creativiteit| Opwarmen en zintuigen openzetten