Blijf geloven!

Marcus 5:36: “Wees niet bang, maar blijf geloven


Er is een gezegde dat ons verteld: ‘zolang er leven is, is er hoop.’ Het spoort ons aan om letterlijk tot de laatste adem hoop te hebben en moeite te doen voor een goede uitkomst.

In welke situatie heb jij tot het laatst toe hoop gehouden?

In welke situatie heb jij de hoop opgegeven?

Challenge ‘wat geloof jij’!

Pak pen en papier en trek je ergens terug waar jij alleen kunt zijn. Dit kan een plekje zijn in de klas, ergens op school of misschien wel gewoon je slaapkamer. Zoek een plekje op waar het stil is, waar je even kunt nadenken. Neem je pen in je hand en schrijf op wat je gelooft. Niet wat je denkt of hoopt of waar je theorieën over hebt ontwikkeld, maar wat je echt gelooft. Zet die onwankelbare, paalvaste, vastberaden overtuiging op papier die de moeite waard zijn om je leven op te bouwen. Ben je er klaar voor?

Kijk eens goed naar wat je hebt opgeschreven. Wat denk je ervan? Is dit fundament stevig genoeg om op te staan? Als dat niet zo is, zal je misschien nog wat geduld moeten hebben. Geef jezelf de tijd om te groeien.

Gooi je papier niet weg, maar berg het ergens op waar je het voor altijd kunt bewaren! Bijvoorbeeld in je portemonnee, op je prikbord, in je journal of ergens waar je er gemakkelijk bij kunt.

Onthoud dat wanneer jij in de toekomst overhoop geblazen wordt door een wijsneus of betweter en jouw zelfvertrouwen de achterdeur uit strompelt, dan haal je deze lijst tevoorschijn. Kijk er dan goed naar. Is een van je absolute zekerheden aan het wankelen gebracht? Zijn er scheuren in je fundament ontstaan?

Vaak is dat niet zo! Waar het om gaat is dit: als je weet wat je gelooft (maar dan ook echt weten), als je weet wat belangrijk is en wat er voor jou toe doet in het leven (en wat niet), dat maakt jou sterk. Dan kunnen alle wijsneuzen en betweters op deze wereld doen wat ze willen, maar jou krijgen ze niet klein.

Dat geloof ik echt.