Hoop

Zolang er hoop is….


Hoop is een woord voor het gevoel waarbij je een (voor jou ) positieve uitkomst van gebeurtenissen verwacht, maar waarbij je er niet zeker van bent dat dit ook zal gebeuren.


Een gedicht over hoop

Zolang er tussen het asfalt nog een bloem kan bloeien, zolang er in de dorre grond nog kiemen van leven zijn, zolang de wolken nog wijken en de zon zich laat zien, zolang is er hoop.

Want hoop heeft genoeg aan een sprankje licht en aan de kleinste kans.

Zolang er nog een mens is die mogelijkheden ziet, zolang nog iemand gelooft dat liefde kan groeien en een mens kan veranderen, zolang kun je iets goeds voor de toekomst verwachten.

door Greet Brokerhof-van der Waa

berm

Hoop voor de toekomst

Als je kijkt naar wat er in de wereld gebeurt, gaat niet alles goed. Miljoenen mensen sterven door oorlog, terrorisme, honger en natuurrampen. Je ziet haat en nijd. Ook dichtbij zijn problemen; in het nieuws lees je wat er gebeurt in Nederland, maar misschien zijn er ook problemen in je eigen familie of vriendenkring…

Die problemen en angsten waren er in de tijd van de profeet Daniel ook al. Het Bijbelboek Daniel kan je misschien wat moed en hoop geven. Lees het eens!

Hoe ziet jouw toekomst eruit? Hoe ziet de toekomst voor de wereld eruit?

Wat is jouw goede hoop voor de toekomst?

Handlettering, hoop is een lichtje in je hart dat vandaag moed geeft en  morgen kracht | Teksten, Gezegden over het leven, Grappige teksten