De zon die schijnt, de lucht is blauw. Lente, kom maar gauw!

De krokussen schieten de grond weer uit en het zonnetje begint steeds vaker te schijnen. Misschien heb je je warme winterjas alweer terug in de kast hangen voor die hippe tussenjas. Heb jij ook weer spontaan zin om naar buiten te gaan? Dit is hoe dat komt:


Het lijkt alsof iedereen na de eerste zonnestralen de grauwe wintermaanden alweer zijn vergeten. Het is dan ook niet gek dat we in de lente een “gelukspiek” zien in Nederland.

Langere dagen

Dat komt omdat we ons gelukkiger voelen als we lekker naar buiten kunnen. Met die langere dagen is het natuurlijk veel makkelijker er buiten schooltijden lekker op uit te gaan. Dat we daar zo blij van worden heeft meerdere redenen, en dit zijn er een paar van:

Als we in het zonnetje lopen, nemen we belangrijke stoffen op in ons lichaam via onze huid. Vitamine-D is een goed voorbeeld, maar er wordt bijvoorbeeld ook serotonine aangemaakt oftewel, het gelukshormoon.

Verder krijg je ook sneller de behoefte om weer met andere mensen af te spreken of om te gaan sporten, omdat het na een lange dag school nog lekker licht is. En wat blijkt? Positief sociaal contact geeft ons ook een gelukkig gevoel! Dus, met wie ga jij een terrasje pakken deze week?

Poetsen, poetsen, poetsen

Niet alleen trekken we er weer op uit. Die energie gebruiken we ook om het hele huis weer op te ruimen. Misschien heb je zelf al wel wat schoongemaakt op je kamer? Dit is namelijk het ideale moment om de dikke truien achter in de kast te leggen en wat luchtige kleding naar voren te halen.

Pollen alert!

Wil je er toch op uit, maar wil je die vervelende pollen ontwijken? Buienradar heeft de pollenradar. Daar kun je precies op zien hoe erg de pollen in jouw omgeving zijn!

Zien welke pollen er in de lucht zitten? Neem dan eens een kijkje op https://www.pollennieuws.nl/pollenkalender/.

Bron: Metronieuws.nl

Wat geeft jou het ultieme lente gevoel?

Welk seizoen voel jij je het beste?