Durf te denken

Verschillende perspectieven, en wat denk jij?


Heb jij wel eens op internet gezocht naar een oplossing voor een kwaaltje? Dan kan het best zijn dat je zoiets tegenkwam: “Wrijf 3 keer achter je rechteroor en raak dan de plek aan waar je last hebt: het werkt echt!” Wat denk jij dan? Nou, je kunt wrijven wat je wilt, maar helpen doet het niet. Of in 1 dag een verbeterde huid krijgen door je gezicht met een schuursponsje schoon te maken? Zo staan er nog veel meer gekke en onware dingen op internet. Probeer jij dat soort dingen? Waarom wel of niet?

Hoe je in het leven staat bepaal je zelf. Maar hoe vind je je weg in een wereld die bol staat van scherpe tegenstellingen, botsende belangen en ferme spierballentaal? Hoe kijk je naar een situatie, en lukt het je om vanuit een ander perspectief te kijken?


Er zijn altijd verschillende perspectieven en wij dagen je uit:

DURF TE DENKEN

Onderzoek, kijk, luister. Verwacht van ons geen pasklare antwoorden of vastgeroeste opvattingen. We bieden je liever een gezonde dosis blikverruiming. Een mening? Die vorm je zelf. Daar word je beter van. En met jou de wereld. Die wordt mooier als mensen vragen stellen en verantwoordelijkheid nemen. Vanuit hoeveel verschillende perspectieven kijk jij?


Meer over dit onderwerp?

Bron; Routeplanner 1/2 | 7.8 Kritisch Denken | Wat denk jij?