Laat je toekomst niet stelen. Mis niks!

Je ziet een meisje op de fiets, druk append op haar telefoon. Hierdoor ziet ze de aan denderende vrachtwagen niet. Dan gaat het beeld op zwart en zien we het meisje terug in wat haar toekomst had kunnen zijn; wat ze nog allemaal had kunnen meemaken. Een film van onvervulde ervaringen en verlangens. In het eindshot zien we het levenloze lichaam liggen naast een verbrijzelde telefoon. De boodschap: “Laat je telefoon je toekomst niet stelen. Mis niks!”.


Heb je de de video al gezien? Zangeres Danique zingt het nummer ‘Later als ik groot ben’. Het filmpje en de woorden raken hard en dat is juist de bedoeling, want het is onderdeel van de campagne die laat zien dat mobieltjes en verkeer niet samen gaan.

Fomo

Fomo betekent fear of missing out, de angst om iets te missen. Veel jongeren hebben dat. En van die groep jongeren zijn de afgelopen twee jaar 3 op de 5 betrokken geraakt bij een gevaarlijke verkeerssituatie of verkeersongeval. Toch denkt een derde van de jongeren nog steeds dat de kans zeer klein is dat zij bij een verkeersongeval betrokken raken door het gebruik van de mobiele telefoon. Hoewel jongeren bewust zijn van het risico pakken ze toch vaak de telefoon tijdens het fietsen.

Dat is echt zorgwekkend, want de verkeersongelukken tijdens het fietsen groeien. Bovendien zijn deze bellende fietsers van nu de automobilisten van morgen. De kans is groot dat de jongeren van nu straks als automobilist een risico vormen voor de verkeersveiligheid.

Het leven dat je kan leven als je geen ongeluk krijgt

In het filmpje zie je de mooie en bijzondere momenten uit het leven van jongeren. Van wat dus jouw leven zou kunnen zijn. De campagne wil jonge mensen laten zien dat één appje in het verkeer ervoor kan zorgen dat je jezelf en je familie en vrienden een leven kan ontnemen.’

. Wat als je dat ene appje afweegt tegen de rest van je leven, tegen al die mooie dingen die je niet wilt missen? Wat kies jij?