LEREN VAN EEN EZEL

Gebruik alles wat het leven je geeft om vooruit te komen!


Leren van een ezel

Op een dag viel een ezel in een put. Het dier huilde urenlang hard, terwijl de boer iets probeerde te doen om hem eruit te krijgen.

Eindelijk besloot de boer dat de ezel oud was en de put al droog was en toch bedekt moest worden; dat het echt niet de moeite waard was om de ezel uit de put te trekken… Hij nodigde al zijn buren uit om hem te komen helpen. Ze pakten elk een schop en begonnen aarde in de put te gooien. De ezel realiseerde zich wat er aan de hand was en huilde verschrikkelijk hard.

Toen werd hij tot ieders verrassing stil na een paar schepjes vuil. De boer keek eindelijk neer in de put en was verbaasd over wat hij zag… met elke schep vuil deed de ezel iets ongelooflijks: hij schudde het vuil eraf en stapte bovenop het vuil. Al snel zag iedereen verrast hoe de ezel de bovenkant van de put bereikte, over de rand ging en eruit liep.

Het leven kan vuil naar je gooien, alle soorten vuil… De truc om uit een gat te komen is om het eraf te schudden en het te gebruiken om erop te stappen. Elk van onze problemen is een stap omhoog. We kunnen uit de diepste gaten komen als we niet opgeven…

Gebruik alles wat het leven je geeft om vooruit te komen!