Wie wil jij zijn?

Gewoon jezelf zijn is ook een vak.


Als je gaat studeren, leer je een vak. Maar écht goed worden in wat je doet, draait om meer dan kennis en vaardigheden. Het gaat ook om wie jij bent als persoon. Hoe je bijvoorbeeld omgaat met lastige situaties. Of je openstaat voor de mening van anderen. Of je inziet wanneer je je uit moet spreken, of juist beter even je mond houdt. En over hoe jij omgaat met je talenten. Oftewel Wie wil jij zijn?

Bij ROC Friese Poort vinden we het belangrijk om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op later. Daarom leer je bij ons niet alleen alles over je toekomstige beroep, maar ook over je toekomstige zelf. Want persoonlijke ontwikkeling is ook een vak. Wat dat precies betekent?

Jezelf ontwikkelen

Iedereen wil wel ergens beter in worden. In voetbal, tekenen, zingen en ga zo maar door. Maar hoe word je beter? Op die vraag is eigenlijk maar één simpel antwoord te bedenken: oefenen en verbeteren. Persoonlijke ontwikkeling gaat over wie jij bent, persoonlijk leiderschap gaat over hoe jij jezelf daarbij helpt.

Persoonlijk leiderschap is de vaardigheid om jezelf te helpen, leiden en richting te geven; jij bepaalt. Dat klinkt goed toch? Maar hoe doe je dat? Wat houdt het precies in?

Het betekent dat je eigen regie neemt over je schoolloopbaan, je werk, wie je bent en eigenlijk zelfs je leven.. Dat doe je door gebruik te maken van je kwaliteiten en talenten om je doelen te realiseren. Makkelijk is dat niet, maar door je krachten en valkuilen te kennen en te benutten kun je op een bewuste manier keuzes te maken., zodat je minder wordt geleefd en kunt zijn wie je echt wil zijn.

Wat zegt dit filmpje over persoonlijke ontwikkeling en persoonlijk leiderschap?

Kun jij nog meer regie nemen over jouw leven? Hoe?

Ben jij al wie je graag wilt zijn?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-25.png