Over leven en overleven

Het leven…..de ene keer een feestje, de andere keer zal je moeten overleven. Waar ben jij trots op in jouw leven?


Ferry Zandvliet en Edino van Dorsten, misschien ken je ze wel. Een jaar geleden leerden zij elkaar kennen. Sindsdien zijn ze bevriend geraakt. Beide hebben zij in het verleden iets bijzonder heftigs meegemaakt. Samen kunnen ze dingen bespreken. Over het leven en het overleven ervan. Dit delen zij met jou in een podcast.

Waar ken jij Ferry & Edino van?

Ferry Zandvliet en Edino van Dorsten

Het is meer dan zes jaar geleden dat Ferry’s leven stil stond. Op vrijdag 13 november 2015 werd er bij het muziekcentrum Bataclan in Parijs een terroristische aanslag gepleegd. Ferry was in een zaal waar 89 mensen doodgeschoten werden, waar meer dan 300 gewond raakten. Hij was één van de overlevenden, samen met zijn drie vrienden.

Het leven van Edino van Dorsten stond in 2019 op z’n kop toen ‘het spookgezin van Ruinerwold’ werd ontdekt. Edino wist op 17-jarige leeftijd al te ontsnappen aan het regime van zijn vader. Opeens werd dit gezin en hun verhaal wereldnieuws.

Podcast over leven

Tijdens lange telefoongesprekken tussen Ferry en Edino ontstond het idee van de podcast. In de eerste aflevering praten zij over hun belevenissen van afgelopen week, waar ze trots op zijn en of ze altijd bereikbaar zijn. Verder praten ze ook over het hoofdonderwerp ‘identiteit’. Wat is het? Hoe zien zij het? Hoe denken zij over elkaars identiteit. Luister mee!

Trots

Zoals je hebt kunnen horen in de podcast is Ferry trots op zijn dagje ‘bankhangen’ en Edino op zijn ‘mee-zwemdiploma’ Waar ben jij trots op? Niet een vraag die je elkaar vaak stelt. Misschien weet je hierop snel een antwoord, maar misschien duurt het even omdat jouw blik wellicht naar de andere kant gericht is. Probeer de vraag maar eens te beantwoorden! Uiteindelijk komt er altijd wel iets moois uit.

Waar ben jij trots op? Deel dit succes met anderen!

Hoe voelt het om je trotsmoment te delen?

Identiteit

In de podcast praten Ferry en Edino ook over het onderwerp ‘identiteit’. Identiteit, wat betekent dat eigenlijk? Het is meer dan datgene wat op je paspoort of identiteitsbewijs staat. Identiteit is ook dat wat uniek of eigen is aan iets of iemand. Het is een verzameling van karaktereigenschappen, overtuigingen, gaven, eigenaardigheden en gedrag, wat niet vast ligt voor je hele leven, maar wat steeds verschuift in de tijd.

Wat maakt jou uniek? Wat is jouw identiteit?

Deel jouw identiteit met een medestudent. Vertel hem/haar wat jou uniek maakt. Vraag je medestudent ook wat hij/zij vindt van jouw identiteit en of het gezien wordt.