SDG; 17 werelddoelen

In 2015 ondertekenden 193 wereldleiders van de Verenigde Naties 17 Werelddoelen. In het Engels heten ze de Sustainable Development Goals (SDGs). Samen moeten ze wereldwijd een einde gaan maken aan allerlei dingen die het leven op aarde niet makkelijker maken. Extreme armoede, ongelijkheid en klimaatverandering bijvoorbeeld. Ook Nederland heeft deze doelen ondertekend. De deadline voor de doelen is 2030.


Een betere wereld voor iedereen in 2030

Echt vrolijk worden we niet van wat we zien en lezen in het nieuws. Niet iedereen heeft het goed in deze wereld. Dat geldt voor mens en dier, maar ook voor onze mooie natuur. Hoe fijn zou het zijn als iedereen naar school kan, er geen armoede, oorlog, honger, droogte, overstromingen en ongelijke kansen meer zijn? Hoe meer mensen in actie komen hoe gaver onze wereld wordt; groener, gezonder, gelijker, gastvrijer en gelukkiger.

De 17 duurzame ontwikkelingsdoelen die de grote leiders van de VN met elkaar hebben afgesproken hebben als doel daar wat aan te doen, nl armoede en ongelijkheid te verminderen en klimaatveranderingen teweeg te brengen. Welke 17 doelen dat precies zijn en waar ze voor staan, zie je in de afbeelding en worden duidelijk uitgelegd in de video..

De 17 doelen die van de wereld een fijnere plek moeten maken:

17 werelddoelen: goed of slecht idee?

Wat vind jij het belangrijkste: het milieu, je eigen portemonnee of wint jouw smaak?

Met elke euro die jij wel of niet uitgeeft en welke actie die je wel of niet onderneemt kun jij ook impact maken!


MDG, Doe je mee?