Spark!

Elk schooljaar start je weer opnieuw als klas. Soms ken je elkaar al goed, soms is alles nieuw. We weten nog niet precies wat er de komende tijd allemaal gaat gebeuren. Daarbij zouden we elkaar goed kunnen helpen, want samen weet en durf je meer dan alleen. Hoe worden we nu een hechte groep met elkaar, waarin we elkaar kennen en begrijpen?

Hoe vorm je samen met vrienden en familie een groep?

Samen rituelen en tradities vieren is een goede manier om elkaar te leren kennen en begrijpen. Die verbinding is de eerste stap op weg naar een duurzame samenleving. Firda staat ook voor een duurzame samenleving in een gezonde wereld en omdat wij een nieuwe organisatie zijn, willen wij ook nieuwe rituelen en tradities maken die we samen kunnen vieren.

Een mooi startpunt daarvoor is verwondering, over bijzondere ervaringen of gebeurtenissen. Zo is bijvoorbeeld het aantal zonnepanelen de afgelopen jaren enorm snel toegenomen. Zoveel zelfs, dat ons huidige stroomnet onder druk is komen te staan. In plaats van ons alleen te richten op de problemen die dat opleveren, kunnen we die enorm snelle ontwikkelen ook vieren en ons erover verwonderen.

Spark is een kunstwerk van Daan Roosegaarde. Ook hij denkt na over nieuwe rituelen en vieringen. Dat is te zien van 2 t/m 5 november op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden, in de week van duurzame ontwikkeling.

Welk nieuwe ritueel zien jullie in Spark?

Kunnen wij als klas ook nieuwe rituelen maken die we samen kunnen vieren?