Tot hoe ver gaat jouw vriendschap?

Wanneer stopt een vriendschap? Dat is natuurlijk een lastig punt. Misschien ben je al wel jaren bevriend en heb je mooie en emotionele momenten met elkaar gedeeld. Maar wat als jouw vriend(in) iets doet, waarmee hij/zij de grenzen overschrijdt? Blijf je jouw vriend(in) steunen of geef je de vriendschap op?


Momenteel is er in de media het een en ander te doen over de steun van Oranje-international Memphis Depay aan de in opspraak geraakte ex-international Quincy Promes. Mocht je niet op de hoogte zijn van dit verhaal dan volgt hier een korte uiteenzetting:

Quincy Promes, vijf jaar geleden een voetbaltalent bij Ajax en in het Nederlands Elftal. Inmiddels is Quincy Promes veroordeeld tot in totaal 7,5 jaar gevangenisstraf vanwege cocaïnesmokkel en het neersteken van een neef. Hij zit momenteel in hechtenis in Dubai en is in afwachting van uitlevering naar Nederland voor het uitzitten van zijn straf. Een aantal huidige spelers in het Nederlands Elftal delen een verleden met Quincy Promes, die als sfeermaker goed in de groep lag. Een aantal onderhouden zelfs nog steeds een bijzonder innige band met Promes, zoals Memphis Depay. Hij uitte vorige week op sociale media openlijk zijn steun aan de veroordeelde Quincy.

“De Quincy Promes die ik ken, kennen jullie niet. De Quincy die jullie beschrijven, ken ik weer niet. Het blijft mijn vriend en mijn vrienden laat ik niet vallen. Dat betekent niet dat ik ze steun in alles

aldus Memphis Depay

Wat zou jij doen als je bevriend bent met iemand die veroordeeld is voor cocaïnesmokkel en zware mishandeling?

Wat zijn voor jouw redenen om zo’n vriendschap voort te zetten/te stoppen?

Soms kan je erg teleurgesteld zijn in een vriendschap, omdat je vertrouwen is beschaamd of omdat je je verraden voelt. In het bericht ‘Verraad’ lees je hierover: