Vallen betekent niet falen!

De maatschappij is complexer dan ooit waarin met name jonge mensen worstelen met het maken van keuzes en hun gevoel voor eigenwaarde. Hoe moet je omgaan met de uitdagingen die het leven je voorschotelt?


 ‘Vallen betekent niet falen, het betekent dat je op kunt staan en weer kunt gaan lopen!

Uit cijfers blijkt dat veel jonge mensen kampen met hun mentale gezondheid. 1 op de 3 jongeren geeft aan in de laatste 4 weken mentale klachten te ervaren. Vooral drukte en prestatiedruk zit jongeren dwars, waardoor ze veel behoefte hebben aan rust en acceptatie. Waarom zitten jongeren slecht in hun vel? Wat zou hen helpen om zich beter te voelen? 

Waar maak jij je zorgen over?

Waarvan krijg jij stress?

The Life Trail

In een nieuwe Videoland-serie genaamd ‘The Life Trail’ nemen Walid Benmbarek en Nasrdin Dchar 8 jongeren mee op een bijzondere reis door Zwitserland. Samen komen ze voor uitdagingen te staan, zien ze hun angsten onder ogen en ontvangen ze handvaten voor een nieuwe stap. Walid en Nasrdin weten net als de jongeren niet wat ze te wachten staat tijdens deze reis en moeten de confrontatie ook aangaan met hun angsten. Nasrdin ervaart dit gelijk op de eerste dag als de groep wordt gevraagd om te gaan bungeejumpen. Nasrdin heeft al jaren last van angsten; “Die stem, een soort demonen noem ik ze altijd. Niet alleen hoogtevrees, het zijn angsten.”

Tijdens ‘The Life Trail’ ervaren de deelnemers hoe het voelt om zelf verantwoordelijk te zijn voor hun vooruitgang en successen.

Welke vooruitgang/succes heb jij zelf de afgelopen 4 weken geboekt?

Laat deze serie je vooral inspireren om niet te denken: “ik kan het niet”, maar om iets wat je moeilijk vindt gewoon te proberen!

Vraag aan je docent om tijdens een geschikt lesuur samen met je klas de eerste aflevering van ‘The Life Trail’ op Videoland te kijken.