Zeilmeisje Laura had een droom en maakte hem waar!

Laat jezelf en je klas inspireren door het verhaal van Laura Dekker over dromen, doorzetten en ondernemend zijn. 


Wie is Laura Dekker?

Een aantal jaren geleden was Laura dagelijks in het nieuws, omdat ze op 15 jarige leeftijd besloot haar droom waar te maken; Helemaal alleen de wereld over zeilen in haar zeilboot. Iedereen maakte zich zorgen; Kon ze dat wel alleen? Ze was leerplichtig, dus ze moest toch naar school?! Was ze wel oud genoeg om te weten waar ze aan begon en welke problemen ze wellicht tegen zou komen? Wat als… Iedereen vond er wat van.

Laura Dekker

Maar Laura had een droom, gaf niet op, bewees uithoudingsvermogen en ambitie; ze ging gewoon!

Al op 11-jarige leeftijd kwam haar eerste droom uit toen ze met al haar spaargeld een zeilboot, een Hurley 700, kocht en deze in haar vrije tijd zelf kon opknappen. De eerste grote reis maakte Laura, toen ze op dertienjarige leeftijd alleen naar Engeland zeilde. Dat was slechts het begin. Ze wilde meer en veel verder van huis.

Heb jij een droom? Welke?

Wat doe jij om die droom na te jagen?

Waarom zou je wachten als het nu mogelijk is om jouw droom waar te maken?

Laura was 14 toen ze met haar schip begon aan de grootste reis van haar leven. Ze zeilde helemaal in haar eentje naar verre landen waar ze nieuwe culturen ontdekte en ontzettend veel geweldige en inspirerende mensen heeft ontmoet. De reis was fantastisch, maar ook eenzaam en zwaar. Helemaal alleen op een boot betekent ook dat Laura zichzelf tegenkwam, ze niet met iemand kon overleggen als er problemen waren, dat ze sterk moest zijn als ze bang was, dat ze alles zelf moest doen, ook als ze geen zin had of moe was…

Toen Laura Dekker op 16-jarige leeftijd terugkeerde naar het Caribisch gebied, was en is zij de jongste solo zeiler ooit die rond de wereld zeilde.

Livestream

Dinsdag 31 augustus om 10:00 komt Laura naar ROC Friese Poort in Emmeloord om over haar dromen, reizen en ervaringen te vertellen. Ze vertelt over haar spectaculaire reis over de oceanen en hoe het kwam dat ze zo vastberaden was om haar dromen na te jagen. Ook vertelt ze wat ze allemaal geleerd heeft tijdens die reis; van problemen oplossen en omgaan met stress tot leren omgaan met kritieke situaties en opkomen voor je dromen, durven, vol vertrouwen nieuwe dingen te doen en jezelf en je omgeving tegelijkertijd te respecteren.

Ben je ook geïnteresseerd in haar verhaal? Je bent meer dan welkom om de livestream dinsdag 31 augustus vanaf 10:00 te volgen! Dat kan met de hele klas, maar natuurlijk ook individueel.

Wat vind jij van het lef dat Laura had om door te zetten en deed wat ze het liefst deed?

Wat doe jij als anderen je willen stoppen om je dromen na te jagen?

Welke dingen heb je van Laura gehoord waar jij iets van kunt leren?