“Dankbaar voor alle voorafgaande zonnestralen die ongemerkt voorbij zijn gegaan.”

Mijn naam is Ayla Bunch, ik ben 21 jaar oud. Ik ben mijn vader verloren op 4 november in 2021. Mijn vader overleed plotseling door de giftige kant van de farmaceutische industrie. Heftige medicatie leidde mijn vader naar de ziekte van verslaving, helaas heeft deze ziekte ervoor gezorgd dat mijn vader plotseling om het leven kwam.  


Ayla Bunch

Mijn vader en ik streefden voor jarenlang naar verbinding, jaren waarin contact minimaal was en de angst op falen te groot was voor ons beiden. Door het verlies, niet alleen het verlies van een ouder maar ook het verlies van de hoop; heeft ervoor gezorgd dat ik nu zoveel meer waarde hecht aan tijd, momenten en oprechte verbinding. Als jongere denk je dat er altijd een morgen is, totdat er ineens geen morgen meer is. 

Op het moment dat ik mijn vader verloor, verdween de zon en zijn warmte. Ik bevroor.

Deze wintertijd heeft mij het geduld aangeleerd om te wachten totdat het ijs weer smelt. 

Deze wintertijd heeft mij aangeleerd om de stilte te waarderen. 

Deze wintertijd heeft mij en mijn emoties bij elkaar gebracht om ze te verwerken. 

De chaotische wintertijd heeft mij dankbaarheid aangeleerd, dankbaar voor alle voorafgaande zonnestralen die ongemerkt voorbij zijn gegaan. 

De chaotische wintertijd heeft er voor gezorgd dat ik de krachtige zon van nu meer liefheb. 

In deze pijnlijke wintertijd zijn mijn wortels dieper in de grond gegroeid, is de realisatie van het belang van connectie alleen maar groter geworden. Is de realisatie van tijd is nu, alleen maar groter geworden. De meest heftige, pijnlijke wintertijden zorgen soms voor de mooiste uitkomsten; in dit geval is dat groei en verbinding (de ironie).Natuurlijk zijn er genoeg dagen waarin ik wou dat ik kon zeggen hoeveel ik van hem houd. Waarin ik al mijn emoties naar hem kan uiten. Toch, de zonnestralen die dagelijks op mensen schijnt, vertelt mij al dat liefde overal is. 

Zeg tegen die persoon dat je van ze houdt, uit jouw gemis naar die persoon. Uit jouw gevoel. Uit jouw liefde. Uit jouw emoties en gedachten. Uit jezelf. 

“True connection knows no time, like life and death do.”