Diep decolleté?? Ja of nee?

Met een blote buik, kort broekje en diep decolleté naar school? Het is de laatste tijd ontzettend warm en dan wil je zomerse kleding dragen. Met welke kleding mag je naar school komen en mag een school kledingregels hebben? Wat vind jij?


Deze week riep een school in Heerlen haar leerlingen op om niet te bloot naar school te komen. Lekker voor het strand, maar niet op school. Althans, dat is het beleid van deze een middelbare school. Broeken, langere rokken en jurken mogen wel. De school in Heerlen wil met dit beleid voorkomen dat er geen ‘fysieke afleiding’ zou zijn. 

Dat gaat volgens sommigen te ver, terwijl anderen spreken van een prima maatregel. Eerder kwamen ook andere scholen al met kledingvoorschriften, maar heeft een school wel iets te zeggen over de kleding van leerlingen? Op de werkvloer mag je ook niet alles dragen. Of hoort je kleding bij je identiteit en heeft de school daar niets mee te maken? 

Wat zijn de kledingvoorschriften bij jou op school? En op jouw werk?

Wat vind jij?

Heeft school iets te zeggen over de kleding van leerlingen?

Wat vind jij?

Mag Anita in bovenstaand video met deze kledingkeuze op school verschijnen?

Wat vind jij?

Mogen jongens dan wel met ontbloot bovenlijf gymmen/sporten op school?

De kledingregels lijken zich voornamelijk op meisjes te richten. Als bepaalde kleding tot fysieke afleiding of ongewenst gedrag leidt, moeten we dan niet dat gedrag bestrijden en niet de kleding. Leggen we met regels of zelfs een verbod niet de verantwoordelijkheid bij de meisjes en niet bij degenen die zich verkeerd gedragen?

We zijn benieuwd naar jouw mening hierover!