6 jaar na Bataclan – Ferry Zandvliet

Het is zes jaar geleden dat Ferry’s leven stil stond. Op vrijdag 13 november 2015 werd er bij het muziekcentrum Bataclan in Parijs een terroristische aanslag gepleegd. Ferry was in een zaal waar 89 mensen doodgeschoten werden en waar meer dan 300 gewond raakten. Hij was één van de overlevenden, samen met zijn drie vrienden.


Woensdag 8 juni om 09:00 tot 10:30 uur komt Ferry Zandvliet zijn verhaal vertellen op ROC Friese Poort. Deze is ook live te volgen.

Houd Teezr.nl in de gaten voor de link!

Zijn verhaal is heftig, maar zit vol levenslessen. Hij ging bijzondere verbintenissen aan en besloot zelf weer de regisseur te worden van zijn eigen leven. Het deelt met ons hoe je weer regie over je eigen leven kan krijgen na een heftige gebeurtenis.

Wie is Ferry Zandvliet?

De Rotterdamse fysiotherapeut Ferry Zandvliet is 37 jaar als hij op vrijdag 13 november 2015 met vier vrienden naar een concert in Parijs gaat. In poptempel Le Bataclan gaan ze De ‘Eagles of Death Metal’ zien. Als kleine kinderen zo opgewonden zijn ze. Ze rijden naar Parijs en wringen zich nog dezelfde avond in de kleine concertzaal naar binnen, naar de plek die hen bij ieder concert het liefste is: dicht bij de bar en het podium. Ze nemen een biertje en nog één. Tot er geschoten wordt……….

Een fragment uit Ferry zijn boek ‘Souvenirs’:

Allahoe akbar!’ klinkt door de zaal. God is groot. Ik lig op mijn rug bovenop een stapeltje andere mensen. Hoeveel het er zijn, weet ik niet precies. Hoe lang lig ik hier al? Een minuut? Een uur? Geen idee. De tijd lijkt stil te staan. Het is doodstil. Het enige geluid dat ik hoor, is het zware ademen van de mensen die onder mij verstrengeld liggen. Je hoort de doodsangst. Je voelt hem ook. Dit is echt.

Ferry en Dreamschool

Ferry Zandvliet was te gast in Dreamschool en gaf daar les. Het thema; Wat boosheid met je kan doen.

Herken je dat gevoel dat boosheid je in je greep kan hebben? Hoe dan?

Wat vind je van het verhaal van Ferry?

 ‘Ons leven is voor altijd veranderd. Als ik een beetje weg zit te dromen, dan pats, komen die beelden terug. Dat lig ik weer in die zaal. Het gevoel dat ik toen had raak ik nooit meer kwijt.’

Ferry heeft een traumatische ervaring gehad. Hij zal dat nooit meer vergeten. Wat zou jij een vriend of vriendin aanraden te doen als deze loopt met een nare herinnering of ervaring?

Souvernirs

Ferry schreef een boek over zijn ervaringen en dat het zijn leven heeft veranderd. Dit boek en zijn lezingen blijken een inspiratie voor velen.

Deze kans laat je toch niet lopen? Zien we je op 08 juni om 09.00 uur of kijk je mee via de livestream?

Wil je meer van Ferry Zandvliet. Lees dan ook ons item ‘over leven en overleven’.