Heb je even? Red een leven!

Elke dag krijgen zo’n 500 mensen een hartinfarct, hartstilstand of beroerte, Dat gebeurt natuurlijk altijd als je het niet verwacht. Dat kan dus thuis, op straat, inde winkel of op school zijn. Weet jij wat je dan moet doen?


Spoedcursus

Veel mensen die hartinfarct, hartstilstand of beroerte krijgen krijgen te laat hulp. Dat komt vaak doordat de meeste mensen niet goed weten wat ze moeten doen. Terwijl juist dan snel handelen erg belangrijk is. Wanneer bel je bijvoorbeeld eigenlijk 112?

In de cursus leer je hoe je de signalen herkent en wat je moet doen. Er komen situaties aan bod waarin je direct 112 moet bellen. Maar ook situaties waarin je 112 juist niet moet bellen of eerst even moet afwachten om te zien hoe de situatie zich ontwikkelt. Bijvoorbeeld: je collega op stage of je oom heeft opeens een scheve mond. Je merkt ook dat hij verward praat. Wat doe je? Bel je 112, wacht je even af of doe je niks?

Dat kun je leren in onderstaande spoedcursus. De spoedcursus is ontwikkeld door de hartstichting en is dus niet alleen bedoeld voor jongeren, maar ook voor ouderen. Hoe dan ook; ook fijn als jij de juiste keuzes maakt als jij iets bijzonders ziet aan iemand, toch?