Hollandse meesters in een nieuw jasje!

In 34 minuten 325 schilderijen van 50 Hollandse meesters voor je neus. Nee, dat is niet in het Rijksmuseum! Fabrique des Lumieres neemt je mee in een bijzondere expositie.


Bijzondere locatie

Fabrique des Lumieres is van oorsprong een oude steenkolenfabriek, die vroeger gebruikt werd om Amsterdam te verlichten. Later kwam de fabriek in handen van gemeente Amsterdam en werd de fabriek uitgebreid en om gas te produceren. Na die tijd is hij nog veel vaker uitgebreid. In 1967 werd de fabriek gesloten en deels afgebroken, waarna in de jaren ’80 de overgebleven delen gebruikt werden als cultureel centrum. Daar werden exposities en culturele activiteiten georganiseerd door het stadsdeel westerpark.

Bewegende exposities

Pas in 2018 wordt de fabriek omgetoverd tot hoe we het nu kennen: Fabrique des Lumieres! Het museum staat er om bekend, bekende meesterwerken om te toveren tot een digitale expositie. Bij deze expositie kijk je namelijk niet naar een werk. Je zit er midden in! In 2022 opent het museum voor het eerst haar deuren met een spetterende expositie over Gustav Klimt. Daarna volgden er exposities over Gaudi en Dalí.

Hieronder zie je een kort stukje over de expositie van Dalí:

Hollandse meesters

Deze expositie gaat dus over de grote, Hollandse meesters van ons land. Grote namen komen voorbij zoals Rembrandt, Vermeer en Van Gogh. Na afloop zal er in dezelfde ruimte een korte expositie te zien zijn over Mondriaan. Ook deze 2 exposities zullen de werken helemaal tot leven komen!

Kun jij alle 50 schilders herkennen? Trommel je vrienden op en neem een kijkje! Wie weet geeft het extra inspiratie voor jouw nieuwe, creatieve project. Op de site van Fabrique de Lumieres vind je alle informatie over de locatie, openingstijden en prijzen.

Bron: fabrique-lumieres.com

Wat voor kunst vind jij interessant?

Wat vind jij van deze vorm van exposeren?