Vandaag kunnen we helden zijn!

Wanneer ben je eigenlijk een held? Als je vecht in de oorlog? Als je voor niets en niemand bang bent? Ben je een held als anderen bang voor je zijn? Wanneer is iemand een held in jouw ogen?


Wat denk jij? Zijn alle helden op het slagveld of lopen ze gewoon op straat?

Als we even een kijkje nemen in ons eigen leven: wie vind jij dan een held en waarom?

Omzien naar de ander is misschien een ‘kleine’ heldendaad met voor sommigen een heel groot effect. Zie jij het als iemand je eigenlijk nodig heeft? Steek jij je helpende hand uit?

Omzien naar de ander

‘Let een beetje op elkaar’, een quote die we de laatste tijd vaak in de media hebben gehoord. Het is een soort spreuk geworden tijdens de coronatijd. Er wordt veel gesproken over omzien naar de ander. Dat je aan mensen die het moeilijk hebben laat weten dat je aan hen denkt, hen helpt. Maar wat als je niemand hebt die naar je om kan zien? Als je bijvoorbeeld helemaal alleen bent, geen ouders meer hebt, als je arm bent? Wie ziet er naar deze mensen om? Juist in deze tijd wordt het verschil groter tussen hen die het goed hebben en de mensen die (bijna) niet rond kunnen komen of het zwaar hebben om andere redenen..

Wat betekent ‘omzien naar elkaar’ eigenlijk?

Omzien betekent:

` 1) Achter zich kijken 2) Achterom kijken 3) Achteruitkijken 4) Hier en daar zien 5) Om zich heen kijken 6) Omblikken 7) Omkijken 8) Ommezien 9) Rondzien 10) Terugkijken 11) Uitkijken 12) Verzorgen 13) Zoeken 14) Zoeken naar 15) Zorgen voor

Denk na over op welke manier jij kunt omzien naar de ander. Misschien wel door middel van geld geven aan een organisatie, of door praktisch iets te doen. Wat zou je allemaal kunnen doen? Denk groot, maar ook klein!!!

Bid (op jouw manier) voor de mensen wereldwijd die het moeilijk hebben, die arm zijn, geen kleding of eten hebben, alleen zijn. Hoe fijn zou het zijn als er iemand op hun pad komt om hen te helpen.

Iets goeds doen voor een ander, waarom zou je?

Door iets goeds te doen voor een ander, doe je automatisch iets goeds voor jezelf.

Iets goeds doen voor een ander zorgt er niet alleen voor dat iemand anders zich goed voelt, ook op jezelf heeft het een groot effect. Het zorgt ervoor dat je een kleine geluksboost krijgt. Het geeft je het gevoel dat je nodig bent en dat je iets bijdraagt.

Jij kan ook Impact maken!

Nu is een goed moment om te starten!