Vier het proberen!

Hoe ga jij om met alles wat er gebeurt in je dagelijks leven?

Hoe kijk jij aan tegen allerlei situaties en gebeurtenissen in jouw leven? Welke gedachten komen er dan bij je op? Heb jij zelf invloed op datgene wat er gebeurt in je dagelijks leven of overkomt het jou gewoonweg en kan je er niets aan doen? Hoe je reageert op situaties en gebeurtenissen heeft te maken met jouw mindset.


Een mindset is een verzameling van gedachten, en overtuigingen waardoor je op een bepaalde manier denkt en handelt. Het is een manier van denken en hoe je naar jezelf kijkt. Het bepaalt hoe je tegenover leren staat , wat je eigen kwaliteiten zijn en hoe je reageert op situaties en gebeurtenissen die je tegenkomt in je dagelijkse leven.

Bespreek de volgende stellingen met elkaar. Wat heeft dit te maken met je mindset?

Er zijn 2 soorten mindsets;
Fixed (vaste) mindset = Wat ik kan staat vast, ik ben nu eenmaal zo.
Growth (groei) mindset= Wat ik kan, heb ik geleerd, ik laat mijn talenten groeien.

Desmond Dreckett on Twitter: "Stop being afraid of what could go wrong, and  start being excited of what could go right. #quoteTony Robbins… "

Hoe zit dit bij jou? Zit je in een vaste mindset, of zie je overal kansen?

Wat zou je doen als je wist dat je nooit kan mislukken?

Ben je een Pippi Langkous, die roept: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan?’ Omarm je de uitdaging? Vier je het proberen?

Overleg eens met elkaar! Gebruik hiervoor de onderstaande groeivragen. Meer vragen zien? Bekijk dan de les in Routeplanner!

Wat voor type mindset heb jij? Waaruit blijkt dat?

Welke woorden passen volgens jou bij een GROEI mindset?


Meer over dit onderwerp?

Bron: Leren | 2.9 Wat is jouw mindset? Routeplanner 1/2